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Production

Moño Azul owns more than 2,500Ha of land in the provinces of Río Negro and Neuquén, of which approximately 1,000Ha are planted with pimple and stone fruit trees. These farms are located in the fertile valley of the rivers Negro and Neuquén in the northern region of Patagonia, to the east of the Andes mountain range. Irrigated by the waters of the rivers Negro and Neuquén and surrounded by the semi-desert Patagonian plateau. Because its isolated location, the valley enjoys climatic characteristics that favor an excellent quality and sanity.

Moño Azul uses the most modern techniques in the management of its plantations and produces under the Integrated Fruit Production system, a production technology that minimizes the use of pesticides and chemical fertilizers, based on Integrated Pest Management, Integrated Nutrition Management and Sustainability as pillars of its management. Under this general concept, it also complies with Production Protocols which certify under the Low Waste, Organic Production and Global Gap standards.

Se suman a su producción, unas 1.000 ha de productores integrados, que producen bajo las mismas pautas técnicas y ambientales.  

Moño Azul procesa mas de 80.000 toneladas de fruta fresca por año que empaca en sus dos grandes establecimientos ubicados en Vista Alegre Norte (Neuquén) y Villa Regina (Río Negro). Estos empaques clasifican la fruta por tamaño y color mediante modernas lineas de pre-packing y packing. Las frutas son conservadas en cámaras frigoríficas propias ubicadas en Villa Regina, General Roca, Centenario y Vista Alegre Norte. La compañía posee una capacidad instalada frigorífica de casi 2,5 millones de cajas de 20Kg incluyendo 1.000.000 de cajas bajo atmósfera controlada e hidrocooling que permite minimizar los tiempos de enfriamiento de la fruta.

Si desea conocer más sobre nuestro proceso productivo, no dude en escribirnos a:

produccion@mazul.com.ar